zondag 31 maart 2013

Trouwkaart

Een trouwkaartje.
Hagelwit papier (ik hou nou eenmaal van wit) , embossingfolder van Sizzix, het plaatje van Internet, de bloemetjes en plaksteentjes van Boekenvoordeel voor een kaartje waarmee ik mee wil doen aan de  Perfect Sentiment Challenge.  Ja, op het moment probeer ik hier en daar mee te doen, dan heeft het maken van kaartjes nog een ander doel dan alleen maar weggeven aan anderen, die ze dan kunnen versturen. Dat vind ik ook heel erg leuk, want mijn dochter ging gisteren met een paar kaartjes blij naar huis. Het doosje dat ik kortgeleden gemaakt heb, heeft ze ook meegenomen want dat wordt een leuk cadeautje voor de juf van mijn kleindochter die aanstaande dinsdag jarig is. Het fotograferen is alleen nog lastig omdat het zelfs buiten niet echt helder is. Maar ja, ik doe het er maar mee.



zaterdag 30 maart 2013

Voorjaar

Met deze kaart in vrolijke kleuren, wil ik meedoen met de challenge van Just A Note  Doe ook mee, je hebt nog tot morgen de tijd en je kan er een schitterende prijs mee winnen!


 

Theetijd

Kwam ik nog een 3d-stansblok tegen, toen ik op zoek was naar plaatjes. Ik heb het blok gekocht bij Action, de gebruikte mallen zijn double dies van Boekenvoordeel, bloemen van Joy Crafts. De bovenste bloemen komen van donker blauwe mallen. Daar ben ik helemaal niet blij mee, want die geven af. Op de snijranden is telkens een beetje blauw te zien terwijl ik toch hagelwit papier met linneneffect gebruik heb. Dat papier van een schitterende kwaliteit heb ik van Drukkerij Grafisch Compleet in Capelle aan den IJssel gekregen. Jammer, maar ik doe er weinig aan, behalve dan niet meer gebruiken met wit papier.

Als ik naar de foto kijk, valt het op dat je de 3d niet ziet. Ik zal  morgen nog eens proberen om een betere foto te maken.



Pasen

Een paaskaartje waarmee ik mee wil doen met een paaskaartjeswedstrijd bij Simon Says Stamp Challenge.
en bij Crafty Serntiments en bij Inky Impressions Helaas kreeg ik hem niet veel beter op de foto. 



Heb je nog zin om een paaskaartje te maken, doe dan ook mee. Je kan een heel leuke prijs winnen:
 $50 voucher to shop at the fabulous Simon Says Stamp Store!

Bij Craftsentiments zijn 3 digi's naar keuze te winnen. 

Succes!

vrijdag 29 maart 2013

Condoleance

Toen ik vanochtend de paaskaarten in de brievenbus deed, bedacht ik me dat ik het vrolijke voorjaarskaartje voor mijn collega, die al een poos ziek was, op de tafel had laten liggen. "Dan doe ik hem als ik thuis kom wel op de bus, dan is die kaart morgen toch bij hem", dacht ik nog. Het heeft waarschijnlijk zo moeten zijn, want aan het eind van de ochtend op mijn werk werd ons verteld dat hij afgelopen nacht is overleden. Dat was een enorme schrik en het doet ook veel verdriet. Het maken voor een kaartje voor zijn familie bracht me wel even wat afleiding. Het lijkt een beetje op de zwart/witte kaart die ik een paar dagen geleden maakte. Maar zwart of paars vond ik voor deze gelegenheid te harde kleuren. Ik heb nu grijs genomen, maar op de foto lijkt het donkerder dan het in werkelijkheid is. Nadat ik de rand had gestanst, heb ik, voordat ik hem embosste, het papier iets vochtig gemaakt. Als het droog is, is het reliëf wat dieper doordat het papier wat soepeler wordt als het vochtig is. De stans is van Marianne Design LR0212, de vlinder van een voor mij onbekende mal en de stempel van stampin' up. Het papier is wit met een linneneffect en het grijze papier komt gewoon van knutselpapier. 




woensdag 27 maart 2013

Pasen

Vandaag heb ik drie paaskaartjes gemaakt. Ik vind ze zelf erg vrolijk geworden. De plaatjes heb ik gedownload van het Internet. Het embossingstencil is van Sizzix.




Inhuldigingskaart

De superuitdaging nr. 7  van  Cards & Scrap is het maken van een oranje kaart. Daarmee wordt dan gelijk aangesloten aan de actualiteit: Koningsdag en de inhuldiging van de nieuwe koning. De voorwaarden: een koninklijk tintje en een oranje kleur.

Naast de inhuldiging van de nieuwe koning bestaat het koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Vandaar dat ik gekozen heb om dit en de oranje kleur combineren.

Op de linkerzijde van de kaart, staan van boven naar beneden:

- Koning Willem I, regeerde van 1815 tot 1840;
- Koning Willem II, regeerde van 1840 tot 1849;
- Koning Willem III, regeerde van 1849 tot 1890.

Op de rechterzijde van de kaart, van boven naar beneden:

- Koningin Wilhelmina, regeerde van 1890 tot 1948;
- Koning Juliana, regeerde van 1948 tot 1980
- Koning Beatrix, regeerde van 1980 - tot heden.

Allen dragen op de gebruikte foto's de koningsmantel. Voor meer informatie daarover klik je HIER

In het midden een foto van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima.


Onder de foto op de oranje balk de standaard van de Prins der Nederlanden en de standaard van Prinses Máxima.










De kaart op zich is een drieluik, maar bestaat wat onderwerp betreft eigenlijk ook uit drie delen:
- links 3 voormalige koningen;
- rechts 3 voormalige koninginnen;
- midden de nieuwe koning.

Het papier heb ik in de opruiming gekocht bij Doe@ding en de stans is er een die ik gekocht heb bij Boekenvoordeel, evenals het rood-wit-blauwe papier.

zondag 24 maart 2013

Bingo

Wat valt er veel te leren in Scrapland. Ik kwam bij ScrapkaartChallenge een uitdaging tegen waar je een Bingo-kaart moest maken. Ik nog denken aan zo'n ding met nummertjes erop. Ik heb in ieder geval stempeltjes met de cijfers 0 tm 9, maar ik vond dat de kaart dan wel erg groot zou worden als ik getallen boven de 10 moest gaan stempelen. De goede raad die ik mijn  leerlingen altijd geef:  "Eerst lezen wat er staat.", heb ik nu zelf ook maar eens opgevolgd en toen werd het gelijk duidelijk. Ik heb het diagonale rijtje "Cirkels, blauw en knopen" gekozen. Ik zit met een knopendoos met wel meer dan 2000 knopen en knoopjes, dus dat was makkelijk. Wederom merk ik dat ik nog steeds te weinig spullen heb (wat een klaagster) om te concurreren met al die dames die van die mooie stempels hebben en ze ook nog eens zo prachtig in kunnen kleuren. Dus winnen zal ik waarschijnlijk niet, maar ik doe met deze eenvoudige kaart gewoon lekker mee. Het is wel meer een kaart die je bij een cadeau moet geven, want versturen wordt een kostbare zaak.


Voorjaar en Vlinders

Op de website Webshop AnMaCreatief wil ik met onderstaande kaartjes meedoen aan de challenge. De opdracht was om vlinders te verwerken. Zelf vind ik het een mooie kaart geworden. Ik vind de combinatie zwart, wit toch wel erg mooi. Het rood vormt een aardige maar toch niet al te opvallende afwisseling.





Met het groene kaartje doe ik ook mee met de Voorjaarskaart van Creative Cutting ChallengesOpdeze site staan ook weer een heleboel voorbeeldkaarten. Erg mooi allemaal.


Het papier van beide kaarten is eenvoudig knutselpapier, de mallen komen uit de map van mijn collega. Ze zijn paars van kleur dus dan weet iemand misschien van welke fabrikant ze zijn. Het zou leuk zijn als ik wat win want ik mag die mappen met mallen niet eeuwig houden en dan heb ik niet zo heel veel meer. Ik probeer welke elke keer iets te kopen en heb nu een beetje de basismallen zoals ovalen, vierkanten en rondjes. De laatste tijd heb ik papier, plaksteentjes en stempeltjes gekocht. Ach, iedere keer iets en dan komt het vanzelf. Ook dit kaartje doet mee bij de challenge van Webshop AnMaCreatief




Cadeaudoosje

Op de site van Hobbyhome Challengeblog kwam ik een tutorial tegen voor een theedoosje. Het was zo duidelijk uitgelegd dat zelfs ik het moest kunnen maken. En ja hoor, het is gelukt. Het papier komt van een papierblok Design 04 van Studio Light en natuurlijk goedkoop aangeschaft bij Action. Voor de bloemen heb ik stansjes gebruikt van Marianne Design. Om de theezakjes op hun plaats te houden heb ik rood lint genomen. Er zitten nu oranje zakjes in, maar die moeten vervangen worden door een betere kleur. Maar het ging tenslotte even om het idee. De plaksteentjes komen van Evora en aangeschaft bij het Kruidvat. Tjee, ik heb de smaak te pakken en zit eigenlijk nu al te bedenken wat ik dadelijk zal gaan maken.






Zwart/Wit

Zwart is ook zo'n moeilijke kleur. Ook hier vind ik de combinatie met wit erg mooi. De emboss-mal is van Sizzix, de plaksteentje heb ik bij het Kruidvat gekocht en het papier komt uit een pak stevig knutselpapier. De mooie rozenrand is mal LR0212 van Marianne Design.


Geometrisch

Helaas weet ik niet meer welke website het was, maar daar konden geometrische plaatjes gedownload worden. Daarmee heb ik onderstaande kaart gemaakt.


Kaart

Een kaart met rood: dat vond ik lastig omdat rood meteen zo knallerig overkomt en ik het zelf niet zo'n mooie kleur vind. Maar in combinatie met wit is het toch wel mooi. De stempels zijn gekocht bij de Wibra en voor de vierkantjes heb ik Nellies multi-malletjes gebruikt. Die heb ik pas gekocht tesamen met de ronde en de ovalen tijdens de demonstratiedagen van Doe@ding. Voor die tijd zat ik telkens te passen en te meten en ik ben nogal onhandig met maten. Die mallen zijn echt een uitkomst voor mij.





Het maken van een rode kaart as een opdracht bij Kaarten Showroom De Schatkist.

zaterdag 23 maart 2013

Techniekkaart

Deze kaart heb ik gemaakt voor de techniekopdracht bij De Kaartenkast. Het witte papier is gewoon 300 grams papier, Het blauwe papier is van een pakket knutselpapier van 200 gr. Het plaatje komt van Internet. De stansen die ik gebruikt heb zijn van een collega en ik heb geen idee van die zijn. Alleen de bloemetjes zijn van een eigen stans en die is van Leanne Creatief.



Vintage plaatjes

Surfend over het internet kom je zo vreselijk veel tegen. Zeker nu Vintage weer helemaal 'in' is. Leuke dingen zijn o.a. sigarenbandjes, platen van vlinders, oude etiketten. Hieronder enkele voorbeelden. Er is nog veel meer te vinden bij Artfully Musing. Klik HIER









vrijdag 22 maart 2013

Liftchallenge

Toch maar eens proberen om met dit kaartje mee te doen met de liftchallenge. Als je op de site even naar beneden scrollt, kun je de kaarten van de inzendsters bekijken. Prachtig allemaal!

Je kunt er zelfs iets mee winnen! Dat is helemaal leuk en misschien voor jullie een reden om ook eens mee te doen.


donderdag 21 maart 2013

SOL De Kaartenkast


Gisteravond heb ik meegedaan met de SOL (Scrap on Line) van De Kaartenkast. Dat is wel heel erg leuk om mee te doen. Vanochtend heb ik hem afgemaakt en kwam wederom tot de conclusie dat ik zit te klungelen met maten. Tijdens het snijden verwissel ik dan bijvoorbeeld de hoogte met de breedte. Nu is het niet echt rampzalig geworden, ik heb gewoon hier en daar een iets breder randje. Gelukkig wel overal op dezelfde plaats waardoor het wat minder opvalt. Het is een heel leuk boekje geworden en ik moet het nog gaan versieren en bedenken wat ik ermee wil. Ik zit eraan te denken om er voor mijn kleindochter een soort Boutique van te maken met Paper Dolls en kleding. Als ik dat voor elkaar gekregen heb zal ik dat ook plaatsen.








Popje en kleding geknipt en dan ziet het er zo uit.










Liften

Soms kom ik termen tegen waarvan ik niet meteen begrijp wat er bedoeld wordt. Zo las ik daarstraks iets over een liftkaart. Ik dacht dat dan een kaart zou zijn waarin iets zat dat je omhoog kunt schuiven of eruit kon tillen. Blijkt het veel eenvoudiger dan ik dacht: het is een nagemaakte kaart. Eigenlijk wordt alleen de layout gebruikt en kan je de kaart natuurlijk aanpassen door ander papier en kleuren te kiezen. Niemand die er om zal lachen want iedereen zal wel eens een ontwerp van een ander hebben gebruikt. Op de website Lift Challenge kun je zelfs meedoen aan een wedstrijd. Dan is het toch wel heel erg leuk om te zien dat een kleurtje of een bloemetje zo'n kaart toch een heel ander aanzicht geeft. Als je wilt zien hoe leuk het is, klik dan hier. Je kunt natuurlijk ook zelf meedoen.

Zelf heb ik vanochtend ook nog een kaartje gemaakt. In eerste instantie om mee te doen met de liftchallenge, maar al gauw zag ik dat dat niet helemaal ging werken. Nou was het ook zonde om dat papier weer weg te gooien dus ik heb dit er maar van gemaakt. Mijn probleem is dat ik veel moeite heb de maten van een dergelijke kaart in te schatten en dan klopt er op een zeker moment toch weer niet zo heel veel van.






woensdag 20 maart 2013




Klik hier eens voor prachtig papier en knipvellen. Enkele voorbeelden:

       


Op zoek naar iets leuk voor in een Paaskaartje?  Print dan een Paasdoolhof. Je kunt ze HIER vinden.
   

Easter maze 3 - help the bunny find his carrot                      Easter egg maze        Easter maze 2 - help the Easter bunny find the eggs



Behalve een doolhof kun je natuurlijk ook een leuke kleurplaat in je kaart stoppen. Daarvoor moet je op deze site van  zijn.

                          

Op deze site vind je onderstaande labeltjes.




Deze site heeft heel wat printables die voor Pasen te gebruiken zijn:



Easter


Iets anders maken dan een kaart?  Hier kun je onderstaand Paasmandje downloaden.