maandag 25 februari 2013

Zwangerschapskaarten

Leuk om te versturen naar iemand die in verwachting is.


Onderstaand kaartje voor iemand die in verwachting is. Het beschreven papier is the downloaden op de website van Sharon  Rowan. Je kunt hier heel veel leuke kaarten en papier dowloaden. Soms hoef je alleen te printen en te vouwen.



Van een restje gebloemde katoen een jurkje gemaakt en dat viel nog niet mee. De tekst zoals op het kaartje hierboven heb ik binnenin geplakt, zo dat het net onder het randje van de voorkant uitkomt.



zondag 24 februari 2013

Pasen 2013

Hieronder enkele voorbeelden van papier en knipvellen. Allemaal gratis te downloaden op Easter for kids.




Kaarten en een doosje

Weer wat kaartjes gemaakt. Gisteren weer even bij de Creativeshop in Nieuwerkerk aan den IJssel geweest en toh weer het een en ander gekocht. Dochter en kleindochter amuseerden zich ook enorm in die winkel. De kleine heeft een papier maché pennendoosje gekocht want dan kon ze dat bij mij tijdens de logeerpartij versieren. Maar ze heeft ook een Beterschapskaartlucifersdoosje gemaakt. Het vouwkaartje heeft ze versierd met stempels en kleine uitgestanste vlinders en rondjes.




De kaartjes:







donderdag 21 februari 2013

Capricious Scraps

Op deze website kun je heel veel leuke dingen downloaden. Papier met bijpassende figuurtjes en noem maar op. Het zijn allemaal freebees.
Enkele voorbeelden:


De Spring wedding heeft 12 verschillende velletjes papier en 42 printables.

Kijk op http://capricious-scraps.blogspot.nl/search/label/Freebies

dinsdag 19 februari 2013

Diverse kaarten

Hier nog wat kaartjes.


De roosjes op het kaartje hieronder komen van een flyer die ik in een winkel tegenkwam. Je kunt ook de kaften van paperblocs gebruiken om rondjes uit te stanzen.  




In een van de kaartjes heb ik een stukje geplakt dat ik over had van een ander kaartje. Ik heb het met de hand een beetje rond afgescheurd. Het effect is wel aardig



Verder nog wat geknutseld met luciferdoosjes.



Felicitatie kaart

Het lijkt al wat beter te lukken. Deze kaart is gemaakt eenvoudig 120 grams papier en 200 grams. knutselpapier.
Mallen: - knopen van Joy! , vogeltjes van Leanecreatief en de bloemen van Marianne Design. Voor het embossgedeelte heb ik gebruik gemaakt van een embossfolder van Boekvoordeel en ook het lint komt daar vandaan. Kortom een erg goedkoop kaartje.







zondag 17 februari 2013

Notitiepapierhouder

Gisteren ben ik even naar de Creativ Shop in Nieuwerkerk aan den IJssel geweest. Wat een leuke zaak en wat een assortiment! Ik had van tevoren hun website bekeken om te zien of ze iets van mijn gading hadden. Maar, als je daar bent zie je zóveel leuke en mooie dingen dat je uiteindelijk toch met meer weggaat dan de bedoeling was. Nu was het alleen wat minder erg omdat de winkel 1 1/2 jaar bestaat en de klanten een forse korting kregen.

Het was er ook gezellig druk. Je kon ook gelijk aanschuiven bij een demonstratie met Te Gekke Krijtjes. Dat zijn driehoekige 'krijtjes' van bijenwas waarmee je papier kunt kleuren en waar je dan met een doekje met terpentine overheen moet gaan. Het is wat lastig uitleggen, maar kijk even op de website van Te Gekke Krijtjes. Het gaf ook een prachtig effect op papier dat je van tevoren geëmbossd had.

Uiteindelijk ben ik thuisgekomen met heel wat leuke spulletjes, o.a. mallen van Marianne Design en een heleboel stempels.

's Avonds heb ik me met heel veel genoegen zitten vergapen aan al die mooie dingen die op websites staan. Ik gebruik over het algemeen Pinterest . Je raakt niet uitgekeken. Verder een beetje zitten klungelen met een houdertje voor notitieblaadjes. Zelf de vorm getekend en die was prima, maar het is toch lastig om het supermooi te krijgen, maar goed, ik ben nog maar een beginneling.




Dan zit er toch nét iets scheef en leek het roosjes maken makkelijker dan het was, kwam ik er te laat achter om in de voorkant een inkeping te maken zodat het wat gemakkelijker is om een blaadje te pakken. Ach, al doende leert men.

woensdag 13 februari 2013

dinsdag 12 februari 2013

Wit kaartje

Dit kaartje ook gemaakt van eenvoudig wit papier (120 gr.). De bloem is van Marianne Design col 1304. Het kleine engeltje komt van een pons van Action evenals de randpons.